top of page
  • Фото автораРоман Заверуха

Як керувати опаленням зі смартфону

Почнемо з того, що систему опалення проєктують в будь-якому помешканні чи комерційному об'єкті. Опалення може складатись з різних елементів: котлів, теплових насосів, радіаторів, теплих підлог, фанкойлів і т.д. З мого досвіду правильно спроєктована система опалення виконує свої функції, але вони всі мають один мінус - це керування.



Про класичне керування

Багато людей керують системою опалення вручну, тобто підкручують котел, або крутять термоголовки на радіаторах, що не дуже зручно та на це йде багато часу. Також залежно від температури на вулиці, яка часто в нас змінюється потрібно вносити регулярні корективи в системі опалення.


Також мало людей вносять корективи в систему, коли лягають спати або йдуть на роботу - результат в помешканні нікого немає, а опалення працює, а це зайва витрата енергоресурсів, і зайві гроші, які ви сплачуєте.


Ось тут і на допомогу приходить система "Розумний Дім"



Розумний Дім це система, яка може керувати усіма функціями помешкання, як одна система, але сьогодні поговоримо виключно про опалення.


Застосунок для керування опаленням в смартфоні


Система Розумний Дім керує опаленням у всьому помешканні й має декілька основних переваг:


1. Усе керування може відбуватись зі смартфона, ви можете керувати температурою в усьому помешканні, або обирати комфорту температуру у кожній кімнаті окремо.

2. За допомогою датчиків температур система опалення підтримує задану вами температуру, тобто, якщо у вашому електронному термостаті стоїть температура 20 градусів, а на вулиці різно стало холодніше, то система автоматично підвищить інтенсивність джерела тепла, наприклад, того ж котла.

3. Сценарне керування в залежності, від того чи ви є вдома, спите ви, або відпочиваєте. Наводжу приклади:

-Ви на роботі

Система Розумний Дім автоматично знижує температуру в помешканні на 2 градуси від заданої, (чому на два градуси? Адже це найенергоефективніше зменшення температури, яке дозволяє справді заощаджувати енергоресурси) а перед вашим поверненням повертає температуру до комфортної.

-Ви лягли спати

Система вимикає всі теплі підлоги, і також може зменшити температуру, а це сприяє і хорошому сну, і економії коштів у вашому гаманці. А перед тим, як ви прокинетесь, система повертає все на свої місця.


4. Безпека, адже якщо потрібно викликати технічного фахівця для огляду, система автоматично надішле вам сповіщення на телефон, адже вона 24/7 моніторить працездатність системи опалення.


Отже, можна сказати, що система "Розумний дім" - це дуже хороший вибір для керування системою опалення.


Думаю, що вас цікавить ціна, вона стартує від 40 000 грн, і її потрібно розраховувати для кожного проєкту окремо.


А якщо ви хочете дізнатись більше про систему "Розумний дім" переходьте на наш сайт та дізнавайтесь більше.

15 переглядів0 коментарів
bottom of page