top of page
  • Фото автораIQdim

Чи варто інтегрувати систему “Розумний дім” у квартирі?

Часто люди навіть не задумуються, щоб інтегрувати систему “Розумний дім” у квартирі, коли роблять ремонт. Насамперед - це через те, що система називається розумний дім, тому люди думають, що вона лише для приватних будинків, хоча це зовсім не так.


Систему “Розумний дім” можна інтегрувати, як в будинки, так і у квартирах, і навіть в комерційні приміщення.

Розберемо найкорисніші функції системи, які можна інтегрувати у квартирі:


Розумний дім

Керування світлом

Зараз проєктують дуже багато різних груп світла, відповідно і дуже багато вимикачів, тут система розумний дім і допоможе, адже звичайний вимикач може керувати різними групами світла, залежно від комбінацій натискань, наприклад, одне натискання вмикає світло, два натискання вмикає підсвітку, затиснути вимикач керування яскравістю світла.


Також дуже зручно, коли світло в коридорах чи санвузлі вмикається автоматично, коли людина в приміщенні й вимикається, коли вона вийшла, за допомогою датчиків руху.


Також перед сном ви можете вимкнути все світло за допомогою 1 команди, за допомогою вимикача, смартфона чи голосовою командою.



Опалення

В систему “Розумний дім” можна інтегрувати різні системи опалення, як: теплі підлоги чи стіни, радіатори, фанкойли, кондиціонери й т.д.

Чому це зручно?

Ви можете керувати температурою повітря у всьому помешканні разом або в кожній кімнаті окремо. Найцікавіша функції системи - це “клімат-контроль,” де ви обираєте комфортний діапазон температур і будинок підтримує його весь час.


Тобто, якщо ви оберете діапазон 20-24 градуси, то будинок автоматично буде підтримувати температуру в цьому діапазоні.


Також, коли ви йдете з дому, то система переводить опалення в економний режим, тому будинок не буде опалювати поки вас немає вдома, а це значна економія енергоресурсів.

Ну і звісно у вас завжди дистанційний доступ до усіх функцій у квартирі.



Ролети та штори

Зручно керуйте з вимикачів чи смартфона всіма моторизованими ролетами, чи шторами в помешканні. Також штори можуть автоматично відкриватись зранку та закриватись ввечері.


Безпека

Розумний дім моніторить вміст природного газу в помешканні й в разі перевищення автоматично перекриє газ та відправить вам сповіщення на телефон. Також в системі є функція антипотоп і в разі чого будинок перекриє воду та надішле сповіщення на телефон.

Звісно в систему можна інтегрувати відеоспостереження та охоронну сигналізацію.


Також в систему ви можете інтегрувати керування мультимедією, побутовою технікою, а також контроль енергоспоживання.


Сценарії

Це основна фішка системи. Сценарії - це коли після однієї команди робить ряд потрібних для вас дій і їх є багато. Наприклад сценарій “я пішов,” коли ви йдете з дому будинок вимикає все світло, телевізори, клімат переходить в економний режим та вимикаються непотрібні розетки, що дуже зручно, щоб не ходити та локально все не вимикати.



А якщо ви хочете дізнатись більше про систему Розумний дім, то переходьте на наш сайт.

4 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page