top of page
  • Фото автораIQdim

Переваги та недоліки «розумних» будинків

Оновлено: 8 серп. 2023 р.

Переваги та недоліки «розумних» будинків

Плюси

Встановлення технологічної системи «розумний дім» забезпечує власникам житла зручність. Замість того, щоб керувати приладами, термостатами, освітленням та іншими функціями за допомогою різних пристроїв - прилади працюють самі, за вашим бажанням і заданим алгоритмом роботи. А також ви можете керувати з телефона, планшета, чи за допомогою голосового помічника.

Оскільки вони підключені до портативного пристрою, користувачі можуть отримувати сповіщення та оновлення щодо проблем у своїх домівках. Наприклад, розумні дверні дзвінки дозволяють власникам будинків бачити та спілкуватися з людьми, які підходять до їхніх дверей, навіть, коли вони не вдома. Користувачі також можуть встановлювати та контролювати внутрішню температуру, освітлення та інші прилади.

Зважаючи на витрати на встановлення інтелектуальної системи, власники будинків можуть отримати вигоду від значної економії . Прилади та електроніку можна використовувати ефективніше, зменшуючи витрати на електроенергію.

Мінуси

У більшості випадків для кожного будинку потрібна розробка окремого спеціального проекту «розумний будинок», оскільки універсальний підходить далеко не всім і не завжди;

Будь-яка техніка рано чи пізно може вийти з ладу або просто дати збій. Не є винятком (хоча вкрай рідко) і техніка системи «розумний дім», що може призвести до деяких незручностей.

Тож, підведемо короткі підсумки вище написаного.

Переваги:

Технологія «Розумний дім» часто є більш зручною, ніж традиційні методи планування, контролю або доступу до продуктів.

Може посилити безпеку завдяки сповіщенням або попередженням.

Пропонує кілька способів виконання певного завдання (наприклад, світло можна ввімкнути вручну або запланувати).

Може призвести до довгострокової економії витрат при розгляді питання про ефективне використання енергії.

Недоліки:

Можуть бути дорожчі, ніж їх менш розумні аналоги.




562 перегляди0 коментарів
bottom of page