top of page
Фото автораIQdim

Як "Розумний дім" заощаджує ваші гроші кожного дня.

Оновлено: 8 серп. 2023 р.

Головною фішкою технології «Розумний дім» є набір рішень, які допомагають зменшити споживання найважливіших енергоресурсів, а саме: води, газу та електроенергії. Тобто, будинок сам, без вашого втручання, зменшує споживання енергоресурсів. Давайте детальніше розберемо це в окремих пунктах:


Світло

1. Автоматичне вимкнення світла в коридорах та кімнатах. Адже часто буває, що ви проходите по коридору, забуваючи клацнути вимикачем. А система, за допомогою спеціальних датчиків присутності, аналізує, в якому приміщенні є люди й світло там потрібне, а де нікого нема й, відповідно, зникає потреба в освітленні.

2. Коли ви йдете з дому, система автоматично вимикає все світло та розетки, які не відповідають за живлення необхідних приладів. Наприклад, холодильника. В такому випадку, ви точно знатимете, що все вимкнене і будинок у безпеці.

3. Керування яскравістю відповідно до сонячного освітлення. У момент, коли наступають сутінки, світло може вмикатися не з повною яскравістю, а, наприклад на 30 %, плавно підвищуючи яскравість, паралельно із поступовим зменшенням кількості денного світла, зберігаючи комфортну кількість світла.

4. Нічний режим. Коли ви вночі прокинулись, аби випити води, система ввімкне світло лише на 10%, щоб воно було комфортним для очей (і для заощадження коштів).

5. Також в програмі буде графік використання енергоресурсів по періодах, тому ви будете точно знати, скільки та коли ви використали електроенергії.

Економія на електроенергії може коливатись у межах 15-35% в місяць, якщо порівнювати цифри зі звичайною електрикою в аналогічному будинку



Опалення та охолодження, економія, як газу, так і світла, залежно від типу опалення.


Оскільки в системі «Розумний дім» всі прилади спілкуються одною мовою, вони складаються в єдину систему, яка розуміє одне одного. З попереднього речення може скластися враження «ясно, що нічого не ясно», але зараз ми все пояснимо.

1. Будинок підтримує комфортну температуру (у всьому будинку, або в кожній окремій кімнаті) тобто, якщо на вулиці стає тепліше, то котел знижує потужність, якщо стало ще тепліше, то котел вимикається і температура підтримується за рахунок теплої підлоги.

Наприклад, коли температура в будинку вища, від комфортної для вас, всі прилади, які гріють вимикаються, а вмикається кондиціонер, який охолоджує приміщення.

2. Кондиціонер, який охолоджує приміщення автоматично вимикається, коли температура стає комфортною і також автоматично вимикається, коли відкривається вікно.

3. Режим «я пішов». Коли нікого нема вдома, будинок знижує температуру, а перед вашим поверненням, повертає її до комфортної.

4. Режим «ніч». Температура опускається на 1-2 градуси, щоб ви спали в комфортній температурі (бо для сну потрібна прохолода) та економили енергоресурси.

5. Дистанційне перекриття газу на газовій плиті, якщо, раптом, ви забули це зробити.

Економія на опаленні може коливатись у межах 15-35% в місяць, якщо порівнювати цифри зі звичайним опаленням в аналогічному будинку.



Вода.


1. Можливість перекрити кран дистанційно зі смартфона, незалежно від вашого місцеперебування, де є інтернет, якщо ви раптом, через метушню, забули це зробити.




Захист від аварій. Тут ми не говоримо про економію кожного місяця. Але, якщо будинок захистить вас від аварії, то економію бюджету підрахувати важко. Можна лише уявити, що могло б трапитись.

1. Захист від протікання води. Якщо ви забули вимкнути воду, чи тріснула труба, система автоматично детекує протікання, перекриває воду та надсилає вам сповіщення.

2. Витік газу. Система перекриває газ і також надсилає вам сповіщення.

3. Пожежна сигналізація та охоронна сигналізація, яка захистить від зловмисників.


І найголовніше, заощадження - це економія часу. А час неоціненний.

Оскільки ви делегуєте системі всі свої рутинні справи й система програмується під ваш стиль життя - вона економить до 30 хвилин часу в день, який ви можете інвестувати у важливіші справи, ніж регулювання термостатів, кондиціонерів, чи засування фіранок.


Отже, система "Розумний дім" економить, як ваш час, так і ваші кошти, кожного дня. Також ви впевнені, що ваше житло у безпеці від аварій та зловмисників, які вже не заподіють шкоду вашому майну.


Щоб отримати більше інформації про систему "Розумний дім", переходьте на наш сайт. Корисного читання 😊



37 переглядів0 коментарів

Comentários


bottom of page